Crama La Bollina reuseste sa imbine stilul modern in ceea ce priveste tehnicile de vinificatie, cu cel traditional rezultat din cultivarea vitei de vie. Desi soiurile de struguri predominanti sunt albi sunt si randuri de Nebbiolo si Barbera struguri din traditia Monferrato. Bricchetta, un cupaj perfect intre eleganta si usurinta dintre Nebbiolo si Barbera. Dupa selectia manuala a strugurilor, acestia sunt fermentati la rece timp de 4 zile, iar urmatoarele 10 zile sunt fermentati la termeratura de 10 grade. Maturarea este controlata timp de 14 luni si se realizeaza in butoaie de stejat francez. Culoare: Rosu violet intens. Miros: Aroma persistenta condimentata cu atingeriile fine ale vaniliei si a fructelor negre. Gust: Intens cu indicii proaspete fructate de mure, prune, robust imbinat cu vanilie si condiment oferind un gust placut usor condimentat.Finis: Lung si proaspat contrar imbatranirii.Asocieri gastronomice: preparate din carne rosie si branzeturi maturate.
