Compania fondata in 1936, Gerardo Cesari a devenit curand sinonim cu vinurile veronese din intreaga lume. Deja la inceputul anilor 70, Amarone Cesari a fost printre primele care au ajuns pe cele cinci continente datorita pasiunii si initiativei familiei Cesar. Astfel vinurile Cesari incep povestea de succes in intraga lume.Pivnita din Cavaion Veronese a fost conceputa si construita tinand cont de atentiile de care vinurile au nevoie, de aceea au dedicat un spatiu deosebit „riposo” vinurilor, considerand aceasta faza fundamentala pentru cresterea si personalizarea lor. Doar strugurii din podgoriileil bosco contribuie la producerea acestui vin. In timpul recoltarii sunt selectate doar ciorchinele perfect intacte si uscate, apoi asezate in cutii mici, cu un singur strat de ciorchine. Acestea raman sa se usuce in camere bine ventilate pentru a evita riscul de mucegai. Procesul de uscare dureaza pana la sfarsitul lunii ianuarie, iar in aceste lunii strugurii sunt verificati constant si eventual eliminati daca sunt deteriorati. La sfarsit strugurii pierd 30-40% din greutatea lor, crescand concentratia de zahar, care este esentiala in timpul fermentatiei ulterioare, pentru a garanta un continut considerabil de alcool (aproximativ 15%).Macerarea se face in contact cu pielea strugurilor pentru o perioada de 20-30 de zile. In timpul fermentatiei, avand in vedere continutul ridicat de alcool produs drojdiile trebuie sa fie foarte selectate si rezistente atat la alcool, cat si la frig (perioada de fermentatie Amarone este intre ianuarie si februarie).Maturarea va dura 2 ani in butoaie de (stejar francez) si butoaie de (stejar slavonian).Odata plasat in sticla, vinul ramane la maturare cel putin 8 lunii inainte de vanzare Culoare rosu intensa cu reflexii violete. Aroma caracteristica de cirese, mirodenii, cacao, migdale amare. Pe palat este complet, catifelat, cald, complex si in acelasi timp fin si elegant. Temperatura de servire:18-20°C. Asocieri gastronomice: se imbina perfect cu carne rosie, risotto, branzeturi maturate.
