Crama Sartori di Verona s-a nascut din spiritul antreprenorial al bunicului Pietro, o personalitate excentrica, dar magnetica din punct de vedere comercial, printre viile din Corvina, Negrara si Rondinella. Pietro iubea afacerile, din acest motiv zilele lui treceau intre intreprinderi diferite. Una dintre afacerile lui Pietro Sartori era o trattorie care a reprezentat o locatie esentiala pentru comerciantii, oamenii de afaceri si micii industriasi din zona, carora nu le lipsea un excelent vin Veronese Rosso. Hotelul si pozitia sa strategica l-au transformat pe Pietro intr-un negustor de vinuri, astfel in 1898, bunicul Pietro si-a cumparat prima vie la Negrar, astfel incat vinul bun sa nu lipseasca niciodata de pe masa clientilor sai fideli. Sartori Regalo Valpolicella Ripasso DOC un cupaj de culoare rosie realizat din 60% Corvina Veronese, 25% Corvinone, 15% Rondinella. Vinificatia si maturizarea are lo prin selectarea strugurilor in podgorie, zdrobirea delicata si fermentatia la o temperatura controlata timp de 8-10 zile. Caracteristica acestui produs este ripaso=revizuirea ulterioara a vinului pe amarone, in februarie. In timpul celei de-a doua fermentari, este favorizata atat extractia taninilor - care asigura longevitatea ce caracterizeaza acest vin -, cat si extragerea aromelor tipice de amarona. Dupa fermentatia malolactica incepe imbatranirea de circa 18-24 luni, care include si un stagiu in butoaie medii si mari. Dupa imbuteliere, vinul se odihneste timp de cel putin 6 luni in sticla. Culoare: rosu-granat intens. Miros: cirese, aroma intensa si persistenta.Gust: sec, robust si armonios. Temperatura de servire: 12°C. Asocieri gastronomice: bucataria de iarna, carne de vanat, fripturi, branzeturi.
